yaprak sarma
MALZEMELER
-Yarım kilo pirinç
-2 baş kuru soğan veya yeterince taze soğan
-Yarim demet maydanoz
-Yarım demet dereotu
-l tatlı kasiği kuru nane ve birkaç yaprak taze nane
-Yeterince tuz ve karabiber
-1çay bardağı zeytinyağı
-Yeterince bağ yaprağı
-3 adet domates veya domates suyu.
YAPILISI
Soğan ve yeşillikler ince ince doğranir Domates rendelenir. Çiğ iken diğer malzeme ile harmanlanır. Bağ yaprakları bol suda haşlanır, süzülerek alınır, soğuyunca sarma işlemi yapılır. Yaprak büyükse birkaç parçaya ayrılır. Tencerenin altına yaprak veya maydanoz, dereotu sapları konularak sarmalar tencereye dizilir. Uzerine yeteri kadar su konularak pişirilir. Söndürüleceğine yakın üzerine zeytinyağı dökülür.
- https://www.facebook.com/TariflerYemek/
- afiyet olsun
- afiyet olsun
Comments
Post a Comment