Çörekler
Çörekler
1 paket Çemensiz Pastırma
335 gram sade Kek-Un
90 gram Tereyağ
2 adet yumurta
20 gram ince rendelenmiş
parmesan
1 dal taze soğan
250 ml Süt
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş
parmesan
Pastırmaları küp küp kesip çıtır olana dek az yağ ile kızartın●
Unu eledikten sonra içine tereyağı ekleyip, elle birbirine karışmasını sağlayın●
Tüm kuru malzemeyi ekleyerek biraz karıştırın●
Süt ile karışımınızı yumuşak yapışkan bir hamura dönüşene dek karıştırmaya devam edin●
Hamurunuzu unlanmış tezgaha alarak yoğurmaya başlayın●
Azar azar un ekleyerek, hamur kıvamını aldığında, eliniz ile yaklaşık 2 cm kalınlığında yayın●
5 cm çapında keseceğiniz yuvarlakların üzerine biraz süt sürüp, peynir serpiştirin●
200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakikada pişireceğiniz çörekler küçük & büyük herkesin hoşuna gidecektir●
Notlar
Kendiniz için yapacağınız zaman içine 2 yemek kaşığı kadar
hardal ekleyebilirsiniz. Hardal eklediğinizde tuzu koymamanız
gerekiyor. Parmesan peyniri yerine otlu peynir gibi peynirleri tercih
edebilirsiniz.
Bu tür çörekleri çok sıcak fırında pişirmek gerekmektedir. Kullandığınız
fırına göre 200-220 derece gibi ayarlar sonucunuza
fayda sağlayacaktır. Yağlanmış sığ kek kalıplarında ve dar alanda
pişireceğiniz çöreklerin üstü ve tabanı çıtır olurken, yanları yumuşak
kalır. Ancak bu durumda pişirme sürenizi biraz uzatmanızı
tavsiye ederim.
Hamurunuz ihtiyacınızdan fazla geldiyse, kesilmiş çöreklerinizi
bir tepsi ile dondurun. Donmuş çöreklerinizi daha sonra uygun
bir saklama kabına almalısınız. Donmuş çöreklerinizi sıcak
fırında 20 dakikada pişirebilirsiniz.
- https://www.facebook.com/TariflerYemek/ - afiyet olsun
Comments
Post a Comment