TAS KEBABI PİLAVLI
Malzemeler
- Dana eti 500 gr.
- İstediğiniz miktarda karabiber, kimyon ve tuz ekilir.
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILISI
Pilavın Hazırlanışı
• 1 su bardağı pirinç kaynar su ile yıkanır. Hiç
bekletmeden süzülür. Pilavın diri olmasını
istiyorsanız pirinci asla suda bekletmeyiniz.
• Tencereye biraz zeytinyağı ve “Sebzeli çeşni”
konur. (Sebzeli çeşniyi ben sevdiğim için
koyuyorum siz sevmiyorsanız koymayabilirsiniz).
• Yağın üzerine pirinç dökülür ve biraz kavrulur.
• 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı kaynar su
ilave edilir.
• Pirinç suyunu çekip piştiğinde demlenmeye
bırakılır.
• Demlenen pilav artık hazırdır.
kebab Hazırlanışı
• Tencereye güveçlik dana eti koyulur. (Dana but 500 gr. kişi
sayısına göre arttırabilirsiniz).
• İsteğe göre karabiber, kimyon ve tuz ekilir.
• 2 çorba kaşığı salça koyulur.
• Etin üzerine 2 adet kuru kırmızı biber kesilir.
• Yarım su bardağı kaynar su ilave edilir.
• 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilir.
• Tüm malzeme harç şeklinde karıştırılır ve tepsinin üzerine
tepeleme dökülür.
• Üzerine bir tas yerleştirilir. (Fotoğraftaki gibi).
• 2,5 su bardağı kaynar su tepsiye tası çevreleyecek şekilde
dökülür.
• Tepsinin altı yakılır.
• Kaynayan su alttan da ateşi aldıkça; bir tasın içine girer bir
tepsiye yani tasın dışına çıkar.
• Bu şekilde tasın içindeki yemeğimiz suyu içe alıp dışarı
vererek pişmeye devam eder.
• Yemeğimiz pişerken tepsideki suyun kaynadığını ve tasın
belli bir süre içinde kaldıktan sonra tekrar dışarı çıktığını
göreceksiniz.
• Pişen etin üzerinden tas çekilir. Artık yemeğimiz tepsinin
üzerinde tepeleme olarak durmaktadır. Sıcak sıcak dumanlar
çıkarmakta olan etimizin üzerine hazırladığımız pilav
soğumadan dökülür. İşte pilavlı tas kebabımız hazır.
- https://www.facebook.com/TariflerYemek/ - afiyet olsun
- Dana eti 500 gr.
- İstediğiniz miktarda karabiber, kimyon ve tuz ekilir.
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILISI
Pilavın Hazırlanışı
• 1 su bardağı pirinç kaynar su ile yıkanır. Hiç
bekletmeden süzülür. Pilavın diri olmasını
istiyorsanız pirinci asla suda bekletmeyiniz.
• Tencereye biraz zeytinyağı ve “Sebzeli çeşni”
konur. (Sebzeli çeşniyi ben sevdiğim için
koyuyorum siz sevmiyorsanız koymayabilirsiniz).
• Yağın üzerine pirinç dökülür ve biraz kavrulur.
• 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı kaynar su
ilave edilir.
• Pirinç suyunu çekip piştiğinde demlenmeye
bırakılır.
• Demlenen pilav artık hazırdır.
kebab Hazırlanışı
• Tencereye güveçlik dana eti koyulur. (Dana but 500 gr. kişi
sayısına göre arttırabilirsiniz).
• İsteğe göre karabiber, kimyon ve tuz ekilir.
• 2 çorba kaşığı salça koyulur.
• Etin üzerine 2 adet kuru kırmızı biber kesilir.
• Yarım su bardağı kaynar su ilave edilir.
• 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilir.
• Tüm malzeme harç şeklinde karıştırılır ve tepsinin üzerine
tepeleme dökülür.
• Üzerine bir tas yerleştirilir. (Fotoğraftaki gibi).
• 2,5 su bardağı kaynar su tepsiye tası çevreleyecek şekilde
dökülür.
• Tepsinin altı yakılır.
• Kaynayan su alttan da ateşi aldıkça; bir tasın içine girer bir
tepsiye yani tasın dışına çıkar.
• Bu şekilde tasın içindeki yemeğimiz suyu içe alıp dışarı
vererek pişmeye devam eder.
• Yemeğimiz pişerken tepsideki suyun kaynadığını ve tasın
belli bir süre içinde kaldıktan sonra tekrar dışarı çıktığını
göreceksiniz.
• Pişen etin üzerinden tas çekilir. Artık yemeğimiz tepsinin
üzerinde tepeleme olarak durmaktadır. Sıcak sıcak dumanlar
çıkarmakta olan etimizin üzerine hazırladığımız pilav
soğumadan dökülür. İşte pilavlı tas kebabımız hazır.
- https://www.facebook.com/TariflerYemek/ - afiyet olsun
Comments
Post a Comment