BAZİNA
Hamur Malzemeleri
- 9 çay fincanı soğuk su ılıtılır.
4 çay kaşığı tuz
- 3 çay fincanı “kepekli” un ilave edilir
ılımış suya.
- 2 silme çorba kaşığı şeker ilave edilir.
- 1 silme çorba kaşığı acı toz kırmızı
biber ilave edilir.
- 150 gr. tereyağı ilave edilir.
Hamurun Yapılışı
• 9 Fincan su tencerede ılıtılır.
• Suya tuz ilave edilir.
• Ilıtmış olduğumuz suya 3 fincan un serpilir ve hamur pişirilmeye
devam edilir.
• Un ilavesinden sonra 150 gr. tereyağı ilave edilir.
• Pişirmekte olduğumuz hamurun üzerine şeker ilave edilir.
• Şeker ilave edildikten sonra kırmızı acı toz biberimiz de eklenir.
• Tüm malzemeler ilave edildikten sonra orta ateşte hamur iyice
pişirilir. Pişirme süresi aşağı yukarı yarım saati bulmaktadır.
Kalyonun Malzemeleri
- 250 gr. yağsız dana kıyma
- 500 gr. bamya
- 1 adet olgun domates (Rendelenecek)
- 1 küçük kuru soğan
- 2-3 adet acı biber
- Tuz ve karabiber (İstediğiniz
miktarda)
- 1 tatlı kaşığı dolusu salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kalyonun Yapılışı
• Tüm malzemeler tencereye konur.
• Yemeğimiz pişerken üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edilir.
• Tencerede pişmekte olan malzemelerimiz biraz pişince tencereye
yarım kilo bamya eklenip pişirmeye devam edilir.
• Bamyalar da pişince önceden hazırladığımız bazina hamuru
yuvarlak bir tepsiye dökülür. Hamurun ortasına kalyo ilave edilir.
Kalyo hamurun üzerine baskı yaparak hamurun, tepsinin kenarlarına
doğru yayılmasını sağlar.
• Son olarak yemeğimizin üzerine erittiğimiz tereyağını gezdiririz.
• Böylece bazinamız hazırdır. Afiyet olsun.
- https://www.facebook.com/TariflerYemek/ - afiyet olsun
Comments
Post a Comment